XARXES SOCIALS I BLOCS

XARXA SOCIAL

Una xarxa social és un munt de persones, associacions, empreses... que, d'una manera o una altra, estan lligats entre si (amistat, interessos, gustos, aficions...) i comparteixen i es troben mitjançant aquests lligams dintre de plataformes que viuen a Internet. Algunes de les més importants us les presentem aquí.
FACEBOOK
Xarxa social on poder compartir fotos, vídeos i allò que penses amb un munt de gent. Una bona manera de trobar coneguts mitjançant els amics dels amics d'altres coneguts...TWITTER
Comparteix ràpidament pensaments, estats d'ànims o segueix a persones, associacions, grups culturals, mitjans de comunicació... minut a minut i participa activament amb ells aportant els teus "twits" (150 paraules que s'envien al moment).YOUTUBE
YOUTUBE
Molt més que una xarxa social.  Crea un canal de vídeo, fes i edita les teves creacions, comparteix allò que has gravat o que has trobat i cerca música, idees i com fer qualsevol cosa amb tutorials de vídeo d'aquest lloc web.


PINTEREST
Xarxa visual, molt interessant, on poder trobar idees per a projectes o, simplement, fotografies i pensaments de temes que t'interessen. Mitjançant el que s'anomena taulers, pots veure temàtiques que t'agraden o fer els teus de propis.

INSTAGRAM
Per a aquesta xarxa has de fer ús del teu dispositiu mòbil o d'altres xarxes socials tipus Facebook. Comparteix imatges amb tot el món, des del moment que les fas i cerca d'altra gent que comparteix els mateixos gustos que tu i puja les seves imatges. Útil per transformar fotografies, ja que aporta un petit editor d'imatge que et permet fer algunes modificacions interessants.MYSPACE
Xarxa orientada a la música. Si ets cantant o tens un grup musical, aquesta és la teva comunitat. Descobreix música nova, escolta, puja la teva...


BLOC O PÀGINA PERSONAL

Un bloc és una mena de web personal on un o diversos autors publiquen allò que volen d'una manera cronològica, a manera de petit diari o bitàcola (una altra manera d'anomenar-lo). Primer és veurà sempre l'ultima publicació feta. Els blocs, a més de permetre donar a conèixer els nostres interessos o aficions, ens permeten interactuar amb els lectors o fer seguiment d'altres autors que ens interessin.

WORDPRESS
Una de les principals plataformes de blocs, seriosa i amb moltes possibilitats per fer un web personal. Pot-ser una mica enrevessat si no es té experiència en el tema. Pots escollir entre diferents models (nre. de columnes, encapçalaments, colors...) i treballar molt amb llenguatge web. Pots fer recerca entre milers de blocs sobre temes del teu interès i anar seguint les seves publicacions des del teu escriptori.

BLOGGER
Plataformes de blocs de gmail, més senzilla d'utilitzar que wordpress, permet fer blocs a mida amb un munt de possibilitats i accessoris (gadget). Més visual per a gent que comença amb el tema, té uns menús que permeten fer el web dels teus somnis amb moltes plantilles que es poden ajustar tant de colors, mida com tipus de lletra, columnes i permisos de participació. Igual que la majoria de plataformes, permet fer seguiment des del teu escriptori d'altres blocs que et poden interessar.

TUMBLR
Plataforma de mini blocs molt fàcil de fer servir i de personalitzar. Té un munt de plantilles que el fan, en un moment, molt atractiu a la vista. Però aquesta visió és per als altres, a nosaltres se'ns obrirà un escriptori (dashboard) on podrem veure les nostres publicacions i les d'altres tumblrs que hem escollit seguir per preferències de temàtiques. Cerca fotografies o textos mitjançant etiquetes i segueix allò que t'interessa. De la mateixa manera i molt fàcilment, comparteix imatges, textos, vídeos, música... pràcticament amb un clic.